Marhacsíkok, brokkolival és répával


Ma úgy megörültem annak hogy emberi időben, még akkor hazaértünk hogy nemhogy világos volt, olyan korán volt, hogy igazából rámondhattuk az ételre hogy ebéd! Mert már kaptunk néhány mosolyt amikor beestünk valahova 5-6 körül, rágva a küszöböt és odavakkantottuk, hogy ebédelni óhajtunk, mert akkor jutottunk odáig.
Volt itthon kiolvasztva egy kis marha felsál, sok zöldséggel, hirtelen megsütve, olajos magvakkal készítettem el. Tudom kedves gasztro tudorok, akik vetitek a keresztet, egy felsált így szentségtörés elkészíteni, de a fent feltüntetett idő állt rendelkezésemre és egy éhes ember várta az a ritka alkalmat, hogy.. tudjátok.
Talán nem meglepő: egy ilyen gyönyörű alapanyagból nagyon jót ettünk. Ha el akarom bagatellizálni a dolgot, azt mondom, hogy csak feldíszítettük egy kis hordozóanyaggal ezt a csodálatos ízt.


Hozzávalók:
2 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
25 dkg marhahús
200 g brokkoli
50 g sárgarépa
fél evk só
egy fej vöröshagyma
fél marok mazsola
fél fej citrom
2 evk szójaszósz

Választható: olajos magok (napraforgó, szezám, lenmagot lehet a madaras áruházban kimérősen kapni)
Elkészítés:
A húst vágjuk fel hosszú és minél vékonyabb hasábokra. A fokhagymát vágjuk apróra. Az vajat hevítsük serpenyőben és húzzuk félre. Dobjuk bele a fokhagymát. Keverjük el és végül a húst tegyük bele. Pirítsuk át a húst magas lángon egy percig, majd fedjük le. Sózzuk meg. Alacsony lángon puhuljon. Most beledobhatjuk a mazsolát is a szójaszósszal együtt.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a brokkoli rózsát szedjük falatnyi darabokra, a szára közepét julienre és a sárgarépa szeleteket készítsük össze.
Ez max 10 perc, addig átpuhul a hús. Zúdítsuk rá a zöldségeket, keverjük át és még néhány percre emeljük fel a lángot, majd tegyük félre.
Csavarjunk rá egy fél citromot, hogy kiegészítse a mazsola édességét és élénkítse a zöldségeket. Takarjuk le tálalásig.
Köretként tésztát főztem hozzá, de lehet rizzsel, kölessel is szervírozni. Megsúgom: nekem magában sokkal jobban ízlett.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája