Kő(leves)torta a hó végére





Egy kis lisztecse, egy kis cukrocska, egy kis olaj és az asztalra tehetsz egy desszetet a családnak.
A neve "Depression cake", vagyis válság torta. A másik elnevezése: Wacky cake: Buggyant torta. A nagy gazdasági válság Amerikában olyan sebeket okozott a kollektív tudatukban, hogy a válság ételek a mai napig közkézen forognak. Egyet jelentenek az otthon ízével. 

Csak azért próbáltam ki, mert annyira nincs benne semmi. Nem néztem ki többet ebből a receptből mint egy égett ragacsot. De Nagyon finom!
Nincs benne tojás, vagy tejtermék. Sőt, még egy külön tál sem kell, amiben összekeverjük, csak a sütőtál, a végén gyönyörűen kiesett belőle. Háhá, eggyel kevesebb mosogatnivaló!
Ha a hozzávalókra gondolok, az egész belekerült 100 ft-ba. A másik dolog, hogy 5 perc összeállítani, fél óra alatt készre sül, eltelik 10 perc és már ehetitek is.
Tört dióval és kevés csokoládéval kevertem fel. A tetejére beáldoztam egy doboz mascarponét. Kicsit gazdagabb lett, mint az éra, de ilyen méltatást kaptam a kis betegtől: - Ilyen finomat a cukrászdában sem eszünk!
Lehet vanilliás, csokoládés, citromos, mézeskalács ízű.
Alaprecept:
100 g kristálycukor
3 evk kakaópor
172 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 tk vaniliás cukor
1 evk ecet
2,3 dl víz
5 evk olaj
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt. A száraz hozzávalókat keverjük össze. Csináljunk 3 lyukat és öntsük bele a folyékonyakat. Egy villával keverjük össze és adjuk hozzá az extra dolgokat.
Tegyük bele a sütőbe, süssük fél órát és kész.




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája